Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Aluminjowa kapilarka

9 Odpowiedzi, 8363 Wyświetleń

wujek chłodzik

2014-12-05, 08:17:19
Nowy użytkownik
Ostatnio byłem do no frosta z którego zszedł czynnik sprzęt około roku, okazało się że była nieszczelność na rurce alum na powrocie, na szczęście na zewnątrz pod skraplaczem i dało się to zakleić klejem w sztyfcie LA CO. ale gdy odpaliłem filtr i chciałem wgrzać nowy to okazało się że kapilarki nie da się wgrzać ponieważ jest albo aluminjowa albo z jakiegoś stopu dziwnego i lekkie podgrzanie powoduje że się topi nie mam już pomysłu na połączenie jej z filtrem czy macie jakieś pomysły? i dlaczego takie robią.
  • Odpowiedz

elektromechanik

2014-12-05, 09:36:55
Zaawansowany użytkownik
wujek chłodzik napisał(a):dlaczego takie robią.
To dziś nawet małe dziecko wie Cool
Żeby nie naprawiać tylko kupować nowy sprzęt - Sprzęt ma wytrzymać gwarancję i się popsuć a klient ma kupić następny. A ten >>> ekologicznie wyzucić <<<< Smile

Co do kapilary - miałem takie przypadki ( też oczy przecierałem ze zdumienia gdy mi kapilara wyparowała pod palnikiem ) . Wklejałem na klej ( ja akurat uzywam do metali szwedzki ( plastcpaddink- kemisk metal).
  • Odpowiedz

wujek chłodzik

2014-12-05, 14:16:34
Nowy użytkownik
Tak w pełni się z tobą zgadzam, oczywiście moje końcowe pytanko było czysto retoryczne, co do pomysłów naprawy jestem nadal otwarty na propozycje
  • Odpowiedz

zhu.agmet

2014-12-05, 14:36:48
Nowy użytkownik
wujek chłodzik napisał(a):Tak w pełni się z tobą zgadzam, oczywiście moje końcowe pytanko było czysto retoryczne, co do pomysłów naprawy jestem nadal otwarty na propozycje

Proszę sprawdzić PW.
  • Odpowiedz

mateusz13236

2014-12-05, 17:52:28
Nowy użytkownik
Kolego zrób tak polutuj to cyną a potem jak ostygnie to daj ładnie poxipolu tego szarego w życiu nie puści, robimy tak z powodzeniem od ponad 2 lat i żadnej reklamacji nie było jeszcze. Tylko pamiętaj napełnij dopiero po 24 godzinach niech poxipol dobrze zwiąże.
  • Odpowiedz

elektromechanik

2014-12-08, 10:17:30
Zaawansowany użytkownik
mateusz13236 napisał(a):Tylko pamiętaj napełnij dopiero po 24 godzinach niech poxipol dobrze zwiąże.

( plastcpaddink- kemisk metal). Nie potrzeba lutować tylko dobrze oczyścić i dobrze okleić. Po 10 min. twardnieje a po 20 min. możesz napełniać - nie puści na bank
Cool
  • Odpowiedz

klimatolog

2014-12-08, 23:19:51
Top użytkownik
elektromechanik napisał(a):
Żeby nie naprawiać tylko kupować nowy sprzęt - Sprzęt ma wytrzymać gwarancję i się popsuć a klient ma kupić następny. A ten >>> ekologicznie wyzucić <<<< Smile

Co do kapilary - miałem takie przypadki ( też oczy przecierałem ze zdumienia gdy mi kapilara wyparowała pod palnikiem ) . Wklejałem na klej ( ja akurat uzywam do metali szwedzki ( plastcpaddink- kemisk metal).
To dziś nawet małe dziecko wie że nieopłaca się naprawiać domowych lodówek.A Twoje przypadki to z kosmosu?
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

elektromechanik

2014-12-09, 11:07:19
Zaawansowany użytkownik
klimatolog napisał(a):
elektromechanik napisał(a):

To dziś nawet małe dziecko wie że nieopłaca się naprawiać domowych lodówek.A Twoje przypadki to z kosmosu?

Ja nie napisałem ze się >> nie opłaca <<< tylko że producenci tak robią żeby się psuły. No ale to trzeba umieć czytać ze Rolleyes Cool i myśleć > co się czyta<<.

Kosmiczna to jest twoja głupota i zawziętość do pisania głupot i psucia nerw innym.

No ale jak sam napisałeś _>>> uczysz się od 22lat <<< więc jak za jakieś następne 22 lat ( jak się już czegoś - mam nadzieję - nauczysz ) - zaczniesz pracę w tym zawodzie to może coś sensownego napiszesz. Jak na razie to raczej nikt nie chce z tobą dyskutować!!!!!!!!!!!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2014-12-09, 11:08:50 przez elektromechanik.)
  • Odpowiedz

klimatolog

2014-12-09, 19:33:10
Top użytkownik
Z godziny postu wnioskuję że nie masz wzięcia lodówko-naprawiaczu.Podaj numer telefonu.Jak mi się zepsuję to pośmiejemy się.22 lata jesteś do tyłu.To dziś nawet małe dziecko wie cool
Żeby nie naprawiać tylko kupować nowy sprzęt Warto czy nie?Sam sobie przeczysz.
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2014-12-09, 19:37:12 przez klimatolog.)
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa