Mam klimatyzator przenosny DESA AC 9 E, elektorniczny z pilotem. Ma mozliwosc chlodzenia (wlacza sie kompresor), wentylatora (nie chodzi kompresor i gorace powietrze nie leci) i grzania. Jest calkiem fajny, ale jest jedno ale ktore chyba dotyczy wszystkich klimatyzacji, a juz napewno klimatzatorow przenosnych. Ogolna zasada dzialania tego klimatyzatora jest taka, ze wypuszcza z przodu zimne powietrze, ale za to z tylu rura idzie gorace... niestety nie mozna puszczac tego goracego powietrza spowrotem do pomieszczenia bo klimatyzator nie da rady tego przetworzyc w upal... i trzeba wypychac z pomieszczenia, oczywiscie samo pomieszczenie musi byc szczelne, wtedy efekt jest OK. Jesli wlaczy sie tryb samego wentylatora to kompresor sie wylacza i nie leci z tylu gorace powietrze ale za to z przodu nie jest zimne (albo leci tylko przez jakis czas dopoki sie nie nagrzeje...) tylko takie jak w pomieszczeniu...
Czy sa w ogole klimatyzatory, ktore wypuszczaja tylko zimne powietrze ????? i nie ma zadnej rury ktora trzeba wystawiac z pomieszczenia np. za okno... ????? Nie chodzi mi o klimatyzacje, ktora montuje sie za oknem ale najlepiej jakis klimatyzator przenosny...
Czy sa w ogole klimatyzatory, ktore wypuszczaja tylko zimne powietrze ????? i nie ma zadnej rury ktora trzeba wystawiac z pomieszczenia np. za okno... ????? Nie chodzi mi o klimatyzacje, ktora montuje sie za oknem ale najlepiej jakis klimatyzator przenosny...
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY