Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Szokówka a mroźnia

2 Odpowiedzi, 2504 Wyświetleń

lody123

  2016-01-29, 20:17:10
Nowy użytkownik
#1
Witam,
Mam pytanie uruchamiamy produkcję lodów tradycyjnych i buduje mroźnię. Moje pytanie ,wszyscy technolodzy twierdzą, że w szokówce lody muszą siedzieć ok. 30 min a potem mogą być wrzucane do szafy mroźniczej. My nie będziemy mieć szafy mroźniczej lecz dużą mroźnię ( gdzie wkradanie ciepłego powietrza jest min., ) Myślimy, że wystarczy nam zszokować lody krócej gdyż później wędrują do mroźni gdzie po pierwsze nie mam tam dużej wymiany powietrza a następnie powierzchnia jest duża więc oddawane "ciepło" lodów będzie znikome. Nasze pytanie czy wystarczy nam mniejsza szokówka, w której lody będą przechowywane krócej lecz "domrażane" w mroźni, czy nie stracą na swojej jakości????
  • Odpowiedz

barbie

  2016-01-29, 20:33:07
Top użytkownik
#2
Czytaj-zamrażanie żywności Zbigniew Gruda Jacek Postolski wydawnictwo NOT .
  • Odpowiedz

  • Pokaż wersję do druku


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa