Witam w/w agregat w momencie podłączenia zasilania pali bezpiecznik T800mA na płycie głównej. Brak widocznych uszkodzeń.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Xarios 2008 12V 230V
7 Odpowiedzi, 7822 Wyświetleń|
masz wiecej spostrzezen? po tym krotkim opisie moge tylko powiedziec ze plyta jest walnieta.
zostaw podlaczone zasilanie z transformatora na mikroprocesor ale przy odlaczonej multiwtyczce(tej 56 pinowej) podlacz 230v i sprawdz czy wywala bezpiecznik.
Wywala... o ile dobrze pamiętam,
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-06-13, 22:23:28 przez mg.)
a jeśli nie, to gdzie szukać? Może inaczej, jak zasilić mikroprocesor odpinając złącze?
Z przodu mikroprocesora masz podlaczone 2 czerwone kable odpowiednio na "road" i "stby"-to idzie z transformatora. Po odlaczeniu 56 pinowej wtyczki podlacz agregat do zasilania i sprawdz czy bezpiecznik sie spalil, to pokaze czy plyta jest uszkodzona wewnatrz. Chyba ze wywala bezpiecznik dopiero kiedy nacisniesz przycisk "on" na sterowniku.
W xariosach wywala bezpiecznik na micro po podlaczwniu 3 cyfrowego sterownika zamias 4 cyfrowego wiec upeenij sie ze nikt nie zamienil sterownikow. Trzeba tez sprawdzic kabel z micro do sterownika testerem LAN
Zanim zadałem pytanie spaliłem kilka bezpieczników, w różnej konfiguracji... zasilanie 230V, 12V, ze sterownikiem, bez.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-06-14, 19:49:30 przez mg.)
Na siedzeniu leżało kilka sterowników, jakieś odcięte wtyczki Jeden ze sterowników był czterocyfrowy. Natomiast złącze wielostykowe miałem zawsze podłączone.
maras954 napisał(a):Z przodu mikroprocesora masz podlaczone 2 czerwone kable odpowiednio na "road" i "stby"-to idzie z transformatora. Po odlaczeniu 56 pinowej wtyczki podlacz agregat do zasilania i sprawdz czy bezpiecznik sie spalil, to pokaze czy plyta jest uszkodzona wewnatrz. Chyba ze wywala bezpiecznik dopiero kiedy nacisniesz przycisk "on" na sterowniku. ,,Lata praktyki i przeogromna wiedza" Dziękuję. Chłodnia ruszyła.
nie ma sprawy, ciesze sie ze moglem pomuc
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
Jeden ze sterowników był czterocyfrowy. Natomiast złącze wielostykowe miałem zawsze podłączone.