Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

DAIKIN URURU SARARA do bloku

7 Odpowiedzi, 8375 Wyświetleń

Piotrpiotr

2017-06-11, 18:40:36
Nowy użytkownik
Mieszkam w bloku mieszkanie ma 50 Mk i zamierzam  kupić DAIKIN URURU SARARA FTXZ50N / RXZ50N lecz słyszałem że to za mocna jednostka wystarczy DAIKIN URURU SARARA FTXZ35N / RXZ35N lecz czy nie lepiej mieć mocniejszą i używać jej na minimalnych ustawieniach agregat tez chodził by ciszej . Proszę nie jechać po mnie tylko doradzić - dziękuje z góry .
  • Odpowiedz

Czesio

2017-06-12, 13:23:14
Użytkownik
Piotrpiotr napisał(a):Mieszkam w bloku mieszkanie ma 50 Mk i zamierzam  kupić DAIKIN URURU SARARA FTXZ50N / RXZ50N lecz słyszałem że to za mocna jednostka wystarczy DAIKIN URURU SARARA FTXZ35N / RXZ35N lecz czy nie lepiej mieć mocniejszą i używać jej na minimalnych ustawieniach agregat tez chodził by ciszej . Proszę nie jechać po mnie tylko doradzić - dziękuje z góry .
Witam

Jeżeli myślisz że jednym urządzeniem schłodzisz wszystkie pomieszczenia na tych 50m2 to jesteś w błędzie, jeżeli stać Cię na przepłacanie ponieważ wydaję mi się że 3,5kW jest o wiele tańsze od 5kW to już zależy od Ciebie. To są urządzenia z górnej półki i raczej pracują cicho, są to urządzenia inwerterowe więc i tak dostosowują wydajność do warunków panujących. Cicha praca to zaleta inwerterów i urządzeń z górnej półki. Dostosuj urządzenie do pomieszczenia w którym będzie zamontowane.

Pozdrawiam
A jak za drogie Fujitsu to ja im bach www.gree.szczecin.pl
  • Odpowiedz

obser

2017-06-12, 15:52:35
Top użytkownik
Ja mam u siebie w biurze urządzenie dość mocno przewymiarowane, zamiast 3.5 góra mam 5,4 kW, ale była taka potrzeba chwili , bo Klient strasznie roszczeniowy 2 razy mu ją zakładaliśmy i nie chciałem tego pchać dalej. Jak masz kasę i miejsce na ścianie, bo jednostka będzie większa, to super sprawa, klima w charakterze słyszalności nie istnieje. Oczywiście nie po włączeniu,ale po wyrównaniu temperatury po prostu jej nie ma. Ale skok cenowy 3,5-5 kW jest znaczny.
Urządzenie z górnej półki,jonizator,dopływ świeżego powietrza (bajer),żaluzje automat w każdym kierunku itp. pierdołki za które normalnie bym nie zapłacił.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-06-12, 15:55:47 przez obser.)
  • Odpowiedz

Piotrpiotr

2017-06-13, 19:49:38
Nowy użytkownik
Wielkość jest taka sama
  • Odpowiedz

radekklimat

2017-06-13, 21:36:53
Moderator
Nie polecam Daikina
  • Odpowiedz

gadget

2017-06-13, 22:24:28
Zaawansowany użytkownik
Piotrpiotr napisał(a):Proszę nie jechać po mnie tylko doradzić - dziękuje z góry .

Nie awanturującym się grzecznie odpisujemy, weź 3,5 kW powinien wystarczyć. Mój przedmówca sprzedaje oryginalnego i "niezawodnego" Panasonica produkowanego z tego co pamiętam w Malezji , więc jego opinia może nie być obiektywna. Przedmówcy nie napisali że ma też unikalna funkcję nawilżania i skoro Cię stać to bierz.
  • Odpowiedz

Piotrpiotr

2017-06-14, 19:00:00
Nowy użytkownik
radekklimat napisał(a):Nie polecam Daikina
Nie ? więc co w zamian .

gadget - chyba wezmę 3,5 kW
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa