Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Samsung RB41J7235SR No Frost - słabo mrozi

11 Odpowiedzi, 9038 Wyświetleń

megatapety

2017-07-04, 06:29:50
Nowy użytkownik
Witam,

Zauważyłem że coś dziwnie mrozi mi zamrażarka, wrzuciłem do środka czujnik dallasa żeby sprawdzić temperatury. Na panelu mam ustawione -23, wyniki poniżej, możecie mi powiedzieć czy to jest normalne ?, czy od razu reklamować.
  • Odpowiedz

megatapety

2017-07-04, 06:33:55
Nowy użytkownik
Zamieszczam jeszcze pierwszy pomiar. z dnia 3.07
  • Odpowiedz

barbie

2017-07-04, 14:27:30
Top użytkownik
nie kupuj lodówek w sklepie z telefonami .
  • Odpowiedz

radekklimat

2017-07-05, 16:19:53
Moderator
Brak gazu, norma
  • Odpowiedz

megatapety

2017-07-05, 18:56:17
Nowy użytkownik
radekklimat napisał(a):Brak gazu, norma

Sprawdziłem temperatury w chłodziarce i wygląda że tutaj jest ok.Ze informacji dostępnych w internecie wynika że jest jeden agregat.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-07-05, 18:56:46 przez megatapety.)
  • Odpowiedz

radekklimat

2017-07-06, 04:53:28
Moderator
To jak jest ok to nie rozumiem postu, model samsunga, wiek, czynnik jaki?
  • Odpowiedz

megatapety

2017-07-06, 11:47:16
Nowy użytkownik
radekklimat napisał(a):To jak jest ok to nie rozumiem postu, model samsunga, wiek, czynnik jaki?

Problem jest taki jak na wstępie, zamrażarka słabo mrozi, chłodziarka działa dobrze. Lodówka ma może 6-7 miesięcy.
  • Odpowiedz

barbie

2017-07-06, 19:12:05
Top użytkownik
sprzęt polski na gwarancji-jaki problem z naprawą ? .
  • Odpowiedz

megatapety

2017-07-07, 04:43:25
Nowy użytkownik
barbie napisał(a):sprzęt polski na gwarancji-jaki problem z naprawą ? .

Raz zgłaszaliśmy do reklamacji, zaraz po kupnie, to serwisant powiedział że to działa jak klimatyzacja, że tak się nie mierzy temperatury (wtedy mierzyliśmy termometrem rtęciowym do użytku zewnętrznego), więc zostawiliśmy to na parę miesięcy, ale widać że problem jest, a nam kity wciskał, dlatego dałem elektroniczny termometr z zapisem wyników na serwer. Czy to nie jest normalna sytuacja?, jak ustawiam -23 w zamrażarce to taka temperatura powinna tam być?
  • Odpowiedz

HC

2017-07-09, 08:52:13
Użytkownik
megatapety napisał(a):

Raz zgłaszaliśmy do reklamacji, zaraz po kupnie, to serwisant powiedział że to działa jak klimatyzacja, że tak się nie mierzy temperatury (wtedy mierzyliśmy termometrem rtęciowym do użytku zewnętrznego), więc zostawiliśmy to na parę miesięcy, ale widać że problem jest, a nam kity wciskał, dlatego dałem elektroniczny termometr z zapisem wyników na serwer. Czy to nie jest normalna sytuacja?, jak ustawiam -23 w zamrażarce to taka temperatura powinna tam być?

Pomijając kwestie dokładności pomiaru twojej sondy temperaturowej w stosunku do termostatu zamrażarki. To jeżeli umieściłeś elektroniczny termometr w dobrym miejscu, to powinno być -23 st.C(+-5). Nie robię "takich" pierdów, ale podejrzewam, że DELTA T nie powinna przekraczać 3-5 st.C. Tak jak już któryś kolega napisał najprawdopodobniej brak gazu lub czujnik temperatury od termostatu się rozjechał.

Pozdrawiam
Życie to coś więcej niż zadowalanie wszystkich dookoła.
  • Odpowiedz

megatapety

2017-07-17, 11:11:08
Nowy użytkownik
HC napisał(a):
megatapety napisał(a):

Pomijając kwestie dokładności pomiaru twojej sondy temperaturowej w stosunku do termostatu zamrażarki. To jeżeli umieściłeś elektroniczny termometr w dobrym miejscu, to powinno być -23 st.C(+-5). Nie robię "takich" pierdów, ale podejrzewam, że DELTA T nie powinna przekraczać 3-5 st.C. Tak jak już któryś kolega napisał najprawdopodobniej brak gazu lub czujnik temperatury od termostatu się rozjechał.

Pozdrawiam

Dziękuje za pomoc, najpierw serwis kazał rozmrozić na 24 godziny, a jak to nic nie da to dopiero przyjadą.

pozdrawiam
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa