Cześć trochę odgrzeje temat mam pytanie co do kontroli UDT, czy trzeba mieć jakieś pomieszczenie (np. garaż) gdzie się przechowuje sprzęt potrzebny do montażu czy można to mieć wszystko w aucie?Jeśli tak to co musi spełniać te pomieszczenie?Albo inaczej gdzie wy przechowujecie ?
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Kontrola UDT
30 Odpowiedzi, 27051 Wyświetleń|
Kontrola moze odbyć się w aucie w ustalonym wcześniej miejscu
Cześć jest tu nowy i mam pytanie co do kontroli UDT,czy ktoś ostatnio starał nie o certyfikat dla przedsiębiorcy i mial właśnie taka kontrole?Jak to jest właśnie z tymi uprawnienia dla osób napełniających ciśnieniowe zbiorniki przenośne o pojemności powyżej 350 cm3,czy podczas kontroli UDT sa wymagane czy nie?Pytam bo otrzymałem kilka rozbieżnych odpowiedzi jedni mowa ze tak a inni ze nie.
Przeczytaj ustawę jest tam wszystko napisane jeśli masz pytania zadzwoń do ludzi w UDT w większości przypadków pracują tam naprawdę porządku ludzie i udzielą ci od ręki informacji z pierwszej ręki .
Co do napełniania zbiorników i uprawnień to takie uprawnienia musiałeś mieć wcześniej jeszcze przed FGAZ po prostu nikt cię nie kontrolował pod względem ich posiadania . Teraz wszyscy którzy są przedsiębiorcami FGAZ są poddawani kontroli i o wielu sprawa dowiadują się wstecznie . Pytaj u źródła .
Części oraz urządzenia firmy Daikin
Witam wszystkich. Kontrola UDT o jakiej piszecie wynika z Ustawy, a inspektor z działu ciśnieniowego będzie sprawdzał m. inn. czy dana osoba posiada kwalifikacje z zakresu napełniania przenośnych zbiorników ciśnieniowych. Trzeba też pamiętać, że uprawnienia na napełnianie takich zbiorników są ważne terminowo 10 lat i aby czasem się nie okazało. że już są nie aktualne. Gdyby ktoś potrzebował zrobić sobie nowe uprawnienia na napełnianie przenośnych zbiorników ciśnieniowych to polecam https://www.kursy-wielun.pl/szkolenie-up...iowych.htm 2 dni szkolenia zakończone egzaminem przed Dozorem Technicznym, a kwalifikacje uzyskuje się już na wszystkie gazy oraz metody napełniania. Pozdrawiam
Kursy i szkolenia zawodowe.
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY