Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

kominy wentylacyjne zastapic rurami spiro lub'innymmetalowymi rurami'

7 Odpowiedzi, 10207 Wyświetleń

eeweelinka

2008-09-09, 06:34:40
Nowy użytkownik
mam pytanie w projekcie na budynek uslugowo mieszklany o powierzchni okolo 70 i 100 metrow 4 kondygnacje mam zaprojektowane 2 kominy wentylacyjne mialem zamiar wykonac je z pustakow wentylacyjnych,ale znajomy powiedzial mi,ze mozliwe jest wykonanie takiej wentylacji z rur spiro lub zwykłych rur metaowych wykonanych an zamownienie o odpowiedniej srednicy i obudowanie tego regipsem jest to na peweno duzo tansze,ale czy mozliwe do wykonaia i prawidlowo dzialające?
z gory dziekuej za wszystkie odpowiedzi!
  • Odpowiedz

radekklimat

2008-09-09, 17:47:33
Moderator
wentylacje najlepiej sie robi na ruracg spiro albo na kanałach z blachy ocynkowanej
  • Odpowiedz

limtech-niczny

2008-10-14, 12:07:37
Nowy użytkownik
Też bym stosował rury spiro albo kanały z blachy ocynk. Przy dobrej obróbce nie powinno być problemu z działaniem.
  • Odpowiedz

monterod2002

2008-10-16, 19:40:33
Zaawansowany użytkownik
rury spiro robi sie lepiej gdyż prościejsze w motażu natomiast kanaly z blachy ocynkowej musisz dopasowac na wymiar ale wszystko mozna pokonac .
pozatym spiro kupujesz jak ksztaltki w hydraulice a kanaly musisz zamawiac na wymiar
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/
  • Odpowiedz

limtech-niczny

2008-10-17, 11:28:04
Nowy użytkownik
no chyba, że sobie sam kanały robisz Smile to wtedy nie jesteś uzależniony od dostawcy i możesz dopasować tak, jak chcesz
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-10-17, 11:28:36 przez limtech-niczny.)
  • Odpowiedz

monterod2002

2008-10-17, 18:21:09
Zaawansowany użytkownik
i tu masz racje limtech-niczny
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/
  • Odpowiedz

budzaj

2008-10-18, 09:22:52
Nowy użytkownik
no ja bym polecał spiro jak jest dość miejsca łatwe szybkie i przyjemne w montażu
kanały też nie są złe ale wymagają więcej zachodu chyba że faktycznie sam potrafisz sobie dorobić to co potrzebujesz a nie jest to trudne Big Grin
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa