Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Wyjąca klimatyzacja Audi a5 3.0 tdi

5 Odpowiedzi, 4156 Wyświetleń

Domez

2021-02-23, 17:11:10
Nowy użytkownik
Cześć od dłuższego czasu mam bardzo irytujący problem. Klimatyzacja mi buczy i wyje zależnie od obrotów.

Zaznaczę że sprężarka jest sprawna po regeneracji.* osoba regenerująca wysłała mi dodatkowo inną sztukę aby się upewnić czy wszystko jest ok i Kllimatyzacja działa tak jak powinna. Tylko ten dzwięk... Przy wyższych obrotach on praktycznie nie występuje i nie jest to spowodowane hałasem silnika. Jestem tak wyczulony na to wycie klimy że nawet gdy leci głośno muzyka to to potrafię usłyszeć. Spotkał się ktoś z takim problemem? Udało się go rozwiązać? Audi a5 3.0 tdi ccwa

link do nagrania
https://drive.google.com/file/d/1WdQVoVc...sp=sharing

Help!
  • Odpowiedz

Whisky

2021-02-23, 17:54:05
Top użytkownik
Podpiąć manometry i oglądać. Ile było w starej sprężarce oleju a ile w regenerowanej?
  • Odpowiedz

Domez

2021-02-23, 18:18:59
Nowy użytkownik
Osoba która wymieniała mi sprężarkę wiele razy sprawdzała ciśnienia. Wszystko jest podobno książkowe.

Odnośnie oleju nie mam pojęcia. Jutro mam zamiar podjechać i podjąć kolejny raz temat. Zaznaczę też że po spuszczeniu czynnika i ponownym napełnieniu problem znika na 3-4 dni
  • Odpowiedz

obser

2021-02-24, 11:52:31
Top użytkownik
Pojechać do ogarniętego serwisu po co najmniej godzinnej pracy układu, zobaczy się wtedy co dzieje się z odzyskiem oleju.
  • Odpowiedz

radekklimat

2021-02-24, 20:58:13
Moderator
Sprezarki regenerowane zaklada sie jak sie sprzedaje auto, do dalszej eksploatacji najlepiej nowa i zamontowana przez odpowiedni serwis
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa