Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Szanse na dofinansowanie

2 Odpowiedzi, 12683 Wyświetleń

miland002

2021-05-04, 15:13:16
Nowy użytkownik
Na samym starcie jako nowa osoba na forum witam wszystkich serdecznie Smile

Proszę o poradę,
W czerwcu/lipcu planujemy wystartować z kolegą z firmą montującą klimatyzatory. Chciałbym z tego względy starać się o dofinasowanie z UP, ale zastanawiam się czy mój wniosek nie będzie odrzucony z powodu niewielkiego doświadczenia w branży klimatyzacyjnej ( 6 miesięcy) z czego mam udokumentowane tylko 3 miesiące...(kolega natomiast już wiele lat pracuję w branży)

Jednak cała moja edukacja i doświadczenie zawodowe opiera się na urządzeniach elektrycznych/ elektronicznych- ukończone technikum elektroniczne, 2 lata studiów elektrotechniki, 2,5 roku pracy na stanowisku montera elektronika, 1 rok jako projektant sieci telekomunikacyjnych, aktualnie od 1,5 roku pracuję jako serwisant urządzeń medycznych.
Ukończyłem też kurs spawania

Ktoś doświadczony w temacie może orientuję się jak wygląda takie doświadczenie w kwestii rozpatrzenia wniosków w UP?

Pozdrawiam Smile
  • Odpowiedz

obser

2021-05-04, 16:54:51
Top użytkownik
Jeżeli spełnisz inne formalności, to co do wyszkolenia kłopotów nie będzie. Mniemam, że to będzie refundacja na stworzenie nowego miejsca pracy dla osoby o statusie bezrobotnego. Zależy czy UP będzie miał akurat fundusze. Ja 9 lat temu brałem i nie było kłopotów. Podpowiem Ci jeszcze jak ominąć żyrantów (nie chciałem, a miłe kobitki z UP mi podpowiedziały). Idziesz do notariusza i za niewielkie pieniądze sporządzasz akt dobrowolnej poddanie się egzekucji.
  • Odpowiedz

miland002

2021-05-04, 19:30:16
Nowy użytkownik
obser napisał(a):Mniemam, że to będzie refundacja na stworzenie nowego miejsca pracy dla osoby o statusie bezrobotnego.

Tak dokładnie o to chodzi Smile o tym patencie z aktem notarialnym nie wiedziałem, dzięki.
Jeszcze zastanawiamy się z kolegą czy UDT zaakceptuje mieszkanie w bloku jako miejsce przechowywania sprzętu zakupionego z dofinansowania? Jak było w Twoim przypadku?
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa