Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Robić ogrzewanie podłogowe czy grzejniki w domu

2 Odpowiedzi, 6486 Wyświetleń

kroms

2022-12-23, 12:32:38
Banned
Mam dylemat mysle zrobic podłogowke w całym domu ogrzewanie strefowe z regulacja i 2 grzejniki w lazienkach recznikowe jak sie u was to sprawdza prosze o szczere kom a najlepsze z doswiadczen a czy jednak grzejniki.
  • Odpowiedz

klarkson

2022-12-23, 13:41:30
Banned
Tylko 100% podłogówki. Mały dodatkowy grzejnik na prąd w łazience wystarczy. Zamontować regulatory temperatury w każdym pokoju, żeby nie narzekać, że gorąco. Podłogówka jest nieodczuwalna pod stopami, czytałam opinie, że niektórych parzy w stopy, jak parzy to jest spieprzone niestety. Nie wyobrażam sobie innego ogrzewania, komfort nie do opisaniaSmile

Fajnym rozwiązaniem są maty grzewcze na podczerwień. Można zamontować w suficie lub w podłodze. Do tego fotowoltaika i pompa ciepła powietrzna i jest super Smile Same wychodzą dość drogo ale jak zamontujesz fotowoltaikę to wychodzi naprawdę spoko.

Jaki metraż domu swoją drogą?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2025-02-27, 12:40:10 przez admin.)
  • Odpowiedz

amaro

2023-10-20, 09:04:14
Banned
Projekt super, jednak ja bym jednak z grzejnika nie rezygnowała. Zastanawiałam się przy remoncie czy usuwać grzejnik w łazience, czy nie. W końcu postanowiłam zostawić i zimą się przydaje. Po pierwsze dzieki temu w łazience jest cieplej oraz przyjemniej. Po drugie można coś zawsze na tym grzejniku wysuszyć. Obecnie w sklepach można znaleźć poza tym bardzo fajne grzejniki łazienkowe jeśli chodzi o kwestie wzornictwa.

Na stronie jest wiele porad w zakresie tego jak urządzić funkcjonalną łazienkę.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2025-02-27, 12:40:21 przez admin.)
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa