Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzacja kasetonowa split ACSON ACK50AFI

0 Odpowiedzi, 1320 Wyświetleń

metallen

2025-01-30, 15:26:04
Nowy użytkownik
Witam 

Mam kilka pytań typowego Laika a mianowicie, nabyłem w dobrych pieniądzach klimatyzację sufitową jednostka wewnętrza oraz zewnętrzna, rzekomo sprawne ale po podłączeniu według wcześniejszego układu przewodów gdy daję ogrzewanie to załącza się wentylator a nie załącza się agregat, stan ilości gazu nieznany, mam manometry do R134a. Obstawiam niski stan i dlatego agregat nie załącza się. 

Ale teraz pytanie następujące:

fabrycznie był R22 (na innym zestawie taki sam model też był R22 i zastąpiono go  R419a) przy tym nie ma kartki i żadnej informacji czy został zmieniony czy też nie ? W zapasach posiadam tylko butle czynnika R32, co mogę zrobić w takiej sytuacji czy mogę zastąpić te czynniki moim R32 czy niestety muszę kupic R419a i zastosować tylko taki? czy ewentualnie mogę dopuścić R32 do nie pewnego R22 lub R419a?

Szczelność została sprawdzona na ciśnienie i próżnię, na chłodzeniu załącza się tylko wentylator jednostki zewnętrznej i wewnętrznej a na grzaniu tylko jednostki zewnętrznej. 

Dodam, że jest to urządzenie które będzie na warsztacie dogrzewać pomieszczenie a latem schładzać

A może R22 idzie zastąpić czynnikiem R134A? Taki też posiadam
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2025-01-30, 15:32:18 przez metallen.)
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa