Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Jaki wynik Regionalnego Szczytu Klimatycznego???

15 Odpowiedzi, 14816 Wyświetleń

awax

2008-11-29, 17:44:07
Top użytkownik
Witam
Jak to w życiu bywa frekwencja nie była zadowalająca,jednak przyjechał Poseł Marian Tomasz Goliński,oczywiście Starosta,dwóch przedstawicieli Politechniki Szczecińskiej,przedstawiciel Wojewódzkiego Inspektora Ochrony Środowiska itd.
Samo spotkanie odbyło się zgodnie z założeniami.Bardzo pozytywnie skomentowane w mediach.
Najwięksi tzw."truciciele "jednak zawiedli,sądzę że obawiali się krytyki co nie było akurat planowane.
Szczyt to dopiero początek,w zasadzie sygnalizacja problemu.Obecnie prowadzę rozmowy w sprawie współpracy "pomocy" administracji dotyczącej technicznego wspomagania mających się wzmóc kontroli i egzekwowania przepisów.
Jednakże ja osobiście najbardziej jestem zainteresowany zintegrowaniem środowiska branżowego w regionie i nie mam tu na myśli firm czysto handlowych .Uważam,że potrzebna jest organizacja zrzeszająca faktycznie serwisantów,w której Zarząd w większości byłby przez nich reprezentowany.Zdaję sobie sprawę,że firmy jedno,dwuosobowe z braku czasu nie uczestniczą w takich działaniach,ale doprowadziło to do sytuacji gdy o nas decydują producenci,importerzy,hurtownicy itp.
Przeanalizujcie na czym im najbardziej zależy?Przykładem jest certyfikacja będąca w istocie organizowaniem imprez "kawowych"za które musimy płacić.
Przecież Sami musicie przyznać,że nawet czytając to forum da się zauważyć jak wiele pytań o PODSTAWY chłodnictwa się tu pojawia,a przecież większość posiada "świadectwo kwalifikacji"Może więc zaczną nam je wysyłać pocztą ,za pobraniem.Przynajmniej zaoszczędzimy czas.
Niestety zauważyłem,że aby obudzić serwisantów chyba potrzebny jest niezły kopniak i takie również znajdują się w projektach ustaw.
Na marginesie czy Któryś z Kolegów przeczytał je w całości?
Nie sądżcie,że jestem przeciwnikiem udzielania porad,pomocy początkującym.mogę
pierwszy się zgłosić jeżeli są chętni do stworzenia "zespołu" udzielającego bezinteresownie ich.Unikniemy wtedy częstego nieświadomego wprowadzania w błąd młodszych Kolegów.
Pozdrawiam
Władek
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa