witam - pół roku temu kupiłem Kangoo z niesprawną klimą , uszkodzony sterownik klimy , ostatnio kupiłem nowy [podłaczyłem i dalej nie działa , i ze nie działa klima to ponoc mozliwe ze nie ma czynnika w układzie ale dalej nie działa silniczek recyrkulacji powietrza /obieg zamkniety/ . Kiedy kupiłem samochód mialem problem z parujacymi szybami , po moich dociekaniach dlaczego , okazało sie że załączony był obieg wewnetrzny a ze uszkodzony był sterownik klimy/ zalana płytka / stwierdziłem że to przyczyna , silnik obiegu wewnetrznego przełączyłem podajac na niego 12V i tak jezdziłem , teraz gdy kupłem nowy sterownik wypada uruchomic cały układ , i tu moje pytanie czy silnik recyrkulacji powietrza /obieg wew-zew/powinien działac niezaleznie od klimy , i co zawiera standardowa klima manualna tj. jakie czujniki, zawory , ktore mógłbym sprawdzić przed pojechaniem do serwisu by nabic klime . Z zawodu jestem elektronikiem , i lubie czasami coś pogmyrac w samochodzie , nawet kupiłem Instrukcje napraw Kangoo ze schematami ale pech chciał że nie ma nic o klimie , i dalej nie wiem jak to ugryść a myslę że jak sprawdzę wcześniej układ elektryczny to taniej mi wyjdzie uruchomienie całego ukladu a i głupio by było elektronikowi jechać do elektryka . Moze ktos z Was zna ten układ i mógłby cos podpowiedziec - pozdrawiam bogdan
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
klima i silnik recyrkulacji powietrza w Kangoo?
19 Odpowiedzi, 24299 Wyświetleń| Wiadomości w tym wątku |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY