Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

samodzielny montaż instalacji c.w.u

2 Odpowiedzi, 7852 Wyświetleń

frog1

2009-05-07, 15:28:52
Nowy użytkownik
K woli ścisłości "c.w.u." to skrót instalacji wody użytkowej , pytasz o pompę ciepła,kocioł to centralne ogrzewanie a więc C.O. kolektory to różnie ale z reguły c.w.u. ale nie czepiajmy się słówek ,ja ci odpowiem z drugiej strony ponieważ zajmuję się zarobkowo tymi instalacjami . Jeśli chodzi o c.w.u. to rzadko się spotyka błędy w samej pracy instalacji chyba, że kwestia złych połączeń jak ją poprowadzisz czy sufitem podłogą ścianami nie istotne i tak jakoś poleci z kranu. Jeżeli chodzi o C.O. to już wyższa szkoła jazdy ,łatwo popełnić błąd i spotykam się z takimi nawet u ludzi zajmujący się profesjonalnie tymi instalacjami , a poprawki drogo kosztują , schematy podłączeń są tylko teoretyczne każda instalacja jest inna, do podłączenia kotła gazowego są potrzebne uprawnienia gazowe o które na pewno zapyta serwis w karcie gwarancyjnej jest miejsce gdzie montujący musi się podpisać i umieścić pieczątkę , szczerze nie radził bym samodzielni wykonywać C.O. ale zabronić nie mogę bo ???? no nie mogę . Życzę powodzenia i pozdrawia Autoryzowany serwis kotłów gazowych i właściciel firmy instalacyjnej która działa na rynku od 15 lat . Ps.właśnie wybieram się na szkolenie , rzadko mnie coś zaskakuje ale dużo jeszcze jest do nauczenia.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa