dominik486 napisał(a):No dobra, ale co zrobisz z pseudomonterami, jeżeli będziemy im pomagać sie udoskonalać, gdy oni nie mają kompletnie informacji na ten temat???!!!Właśnie dlatego trzeba im pomagac,ale w sensowny sposób.Np. kursy mają dawac jakąś wiedzę (praktyczną i teoretyczną) ,a nie tylko certyfikat i kaca.Głównie jednak chodzi o wyeliminowanie maksymalnej ilości tych robiących na czarno.To głównie oni
Trzeba coś z tym zrobic w jakis sensowny sposób, bo inaczej za 5 lat bedziemy mieli tyle samo pseudoinstalatorów co sklepikówZycie jest brutalne, każdy łapie się czego może i to popieram ale nie rozumiem tego, ze sie nie zna na rzeczy a to wykonuje
Popieram kcichik i sądze, że jesteśmy w stanie wyelminować skrajne, nietypowe przypadki.
psują rynek,kształtują ceny itd.Sądzę,że z tych np. ogłaszających się na Allegro z montażem za 400 zł. nikt nie wystawia faktury,albo zysk ukrywa w marży za sprzedaż.Inną sprawą jest nacisk na użytkowników aby podpisywali umowy ZGODNIE Z PRAWEM jedynie z firmami certyfikowanymi.Należy również dążyc aby Ministerstwo Środowiska ustalając zasady przyznawania certyfikatów postawiło wymóg stażu lub egzaminu praktycznego na normalnym poziomie,tak jak np Prawo Jazdy.
Możliwości jest wiele jednak najważniejsze jest aby w naszym imieniu nie występowali producenci,importerzy itd.Obecnie tak jest i brak własnych inicjatyw i sprzeciwu jest cichym przyzwoleniem.Interes handlowców nie zawsze jest zbieżny z naszym.Trzeba współpracowac ,ale na uczciwie wypracowanych zasadach.
Wskażcie mi jedną organizację branżową -poza KCICHIK-gdzie większośc we Władzach mieliby serwisanci i instalatorzy???A Ministerstwo twierdzi ,że skonsultowało z nami zmiany w przepisach.Ja osobiście akurat brałem udział w tych konsultacjach i nie zauważyłem tam więcej ani jednej osoby z w.w.
NIEOBECNI NIE MAJĄ RACJI
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
Zycie jest brutalne, każdy łapie się czego może i to popieram ale nie rozumiem tego, ze sie nie zna na rzeczy a to wykonuje