Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Wentylacja pubu

12 Odpowiedzi, 18234 Wyświetleń

poniedzialkowski

2009-10-22, 18:14:32
Nowy użytkownik
Z klimą będzie ok. Jestem tam dosyć często więc zadbam o to żeby nie było problemu. Co do wyglądu to spróbuję opisać. Przyjmując, że mamy do czynienia z prostokątem 10x4m. Węższy bok zajmuje bar. Na przeciwko, mniej więcej na środku, przejście do drugiej sali (1,5m szer. wysokie na dwa metry), bez drzwi. Na dłuższym boku (10 m): drzwi wejściowe i cztery duże okna (niestety nie otwierane, okna oczywiście). Drzwi i okna szerokości 1.5m rozmieszczone symetrycznie. Okna wysokie na 2m. Nad drzwiami coś jakby lufcik (szer.1,5m x 25 cm wysoki, też nie otwierany). Ściana naprzeciw pełna (zewnętrzna ściana budynku), na około 4m zabudowany kominek. Pomieszczenie jest niskie (3m). Krzesła i stoły ustawiane jak trzeba. Na środku zostawione przejście do drugiej sali (przez całą długość).
Zastanawiałem się nad zdemontowaniem szyby w lufciku i zamontowaniem nad drzwiami czegoś co by pchało świeże powietrze do środka. Tylko za bardzo nie wiem co by to miało być. Klimatyzatory kanałowe są trochę drogie.

I to by było na tyle.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa