Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Sprawdzone podnośniki.

4 Odpowiedzi, 4089 Wyświetleń

dominik486

2010-01-29, 06:16:33
Zaawansowany użytkownik
Ha, no właśnie są to szczególnie duże obiekty, ale to naprawdę zależy. Raz jest bardzo wysoko i cięzka chłodnica, a raz nisko i małe pomieszczenie z lekką chłodnicą. Takie mobilne podnosniki jak w linku podałem mają udzwig tylko do 500kg, wiec odpadają. Pozostaje jak do tej pory wynajem przy wiekszych rzeczach, ponieważ te urządzenia nie są tanie!! A co do wyciągarek i krótkofalówek to napisałem, że tak się robi, tylko może czas coś zmienić Big Grin Tylko nie za taka kasę. Jak klient będzie chciał to pomoże i jakoś się wrzuci te urządzenia, a jak nie to na jego koszt jakiś podnośnik(jak do tej pory sobie radziliśmy). Tak tylko podałem ten temat, bo z regóły na zakładach są wózki widłowe więc przy zdrowym rozsądku można sobie poradzić. Jeszcze jedno, co do desek np. po drugiej stronie sufitu(w wiekszosci płyty warstwowej) to przy wiekszych cięzarach bardziej rozłożyć cięzar przez dodatkowy "wymyślony" stelaż albo metal(np. kontownik) albo w ostateczności deska, jednak deska to nie jest dobry materiał ale to wszystko zależy od pomieszczenie i zawilgocenia...
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa