Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Regulator temperatury umożliwiający kontrolę czasu zmiany temperatury.

25 Odpowiedzi, 36764 Wyświetleń

brzozowskimati

2010-02-23, 09:59:19
Nowy użytkownik
R-40 napisał(a):A ja myślę że niejesteś bliski sukcesu ponieważ ów sterownik niejest w stanie nadążyć nad Twoimi wymaganiami.O jednym co pisałem chyba uznano go za reklamę.
A tak zapomniałem napisać, że zrezygnowałem z tak precyzyjnego przechodzenia z jednej temperatury na drugą. Postanowiłem załatwić to odpowiednimi czasami. Np proces chłodzenia zacznie się od wyłączenia lamp, po nich po 60m minutach załączać się będzie pompa chłodziwa, a po następnych 30 minutach wentylator na chłodnicy. wiem że to nie jest to na czym zależało mi na początku, jednak koszty wzięły górę a ma być to zastosowanie hobbystyczne a nie przemysłowe. Jak zaczynałem cały ten projekt to nie wiedziałem z jakimi kosztami się liczyć. Jednak zastosowanie tego czujnika, który dobrałem, a ponadto jego zasilania i czterech przetworników dało mi do myślenia. A tak przy okazji to czy sterownik (zasilanie 12-24VDC) a także przetworniki analogowe mogą być zasilanie z jednego zasilacza 24V ? Nie uważałem na wykładach z elektrotechnik Smilei i teraz nie wiem na co zwracać uwagę przy doborze zasialnia?

Pozdrawiam

Mateusz
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa