Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Corsa C 1,7dti Klima pracuje tylko na wolnych odrotach

8 Odpowiedzi, 8881 Wyświetleń

anderson81

2007-07-17, 13:02:27
Nowy użytkownik
POMOCY! Kupiłem auto z za granicy. Klima nie sprawna. Przewód koło sprężarki odłamany. Chcąc uczynić autko pełnosprawnym pospawałem przewody. Okazało sie że kompresor też nie jest sprawny. Przewijałem uzwojenie, nabiłem. Na początku nie chciał działać ale po przejechaniu 1000km układ zaczął pracować ale tyko na niskich obrotach. Kiedy włączę silnik i klime jest chłodno natomiast po dodaniu gazu i wzroście na 2000-3000 obrotów temperatura z chłodnej zaczyna robić sie coraz cieplejsza. Natomiast kiedy z 3000 obrotów włączę klime i w tym samym momencie puszcze nogę z gazu a obroty chodzą na wolne momentalnie robi sie chłodno. Przyglądałem sie tej sytuacji od silnika. Kiedy obroty wzrastają szybko na ułamek sekundy kompresor sie rozsprzęgla ale zaraz później pracuje normalnie za to przewody robią sie ciepłe. I tu tkwi problem. POMOCY
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa