Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

ogromny problem z klimatyzacją w vw lt

4 Odpowiedzi, 5211 Wyświetleń

ewuta9

2007-09-05, 10:41:01
Nowy użytkownik
Witam
mam duży problem z klimą. Jest to jakiś stary układ chyba konvekty 12v na 380v na vw lt 35 z 91r. Facet w serwisie dobijał mi gazu i zaczęło fiksować. Najpierw nie załączało pompy przy silniku. Jak zaczął szukać przyczyny to zgasła jeszcze centralka konvekta thermotronic tk1 w kabinie i trzymały elektrozawory. Siadła elektryka i po 3 godzinach facet się poddał. Postawiłam auto do jedynego elektryka tu gdzie mieszkam ale powiedział że bez schematu nic nie zrobi. Nie wiem czego mam szukać bo na obudowie jest kilka naklejek:
konvekta
thermo king
kalte & klima einecke
bosh gmbh
Nie ma nic co by mowilo jaki to jest typ. Może posiada ktoś albo wie gdzie znajdę schemat takiego urządzenia? Czy starsze układy 12 i 380V mają takie samo lub podobne podłączenie? Wiem że u góry jest pełno przekaźników i transformatorów, a prąd płynie do góry i dalej już kaplica. Widziałam jakieś schematy na cd ale są drogie i mi nie potrzebne. Jak mówią nie będę kopać studni żeby się wody napić Smile. Proszę o pomoc bo okazuje się że niby fachowcy sobie nie poradzą bez podania na tacy wskazówek.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa