Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Firma!!!

30 Odpowiedzi, 26891 Wyświetleń

wit

2011-02-02, 08:06:04
Top użytkownik
to ja się dołączę z jeszcze jednym pytaniem bo mam masę sprzecznych informacji... EWIDENCJA ???

jak to jest z ewidencją na czynniki cieplarniane -F-gazy R 404/407/410/134 -część firm robi ewidencję i wysyła sprawozdania, sporo nie prowadzi ewidencji na te czynniki, znajoma hurtownia gazów wysłała do inspektoratu ochrony środowiska zapytanie o ewidencję i o wymaganie jakiś uprawnień przez osoby którym sprzedaje i otrzymała PISEMNĄ odpowiedź, że dla nowych czynników nic nie trzeba -ani ewidencji ani kupujący niczym nie musi się okazywać...

CZY DLA NOWYCH EKOLOGICZNYCH F-gazów wymagane jest prowadzenie ewidencji i składanie sprawozdań do BOWO ?

też noszę się z zamiarem otworzenia firmy -prawdopodobnie jednoosobowej działalności... głównie naprawy i serwis chłodnictwa -raczej większego- przemysłowego.
Wiedzy technicznej mi starczy -od lat pracuję (miedzy innymi) jako serwisant chłodniczy -a i wykształcenie mam chłodnicze... Natomiast boję się "papierkologi" -nigdy nie zajmowałem się sprawami formalnymi... a chyba byłaby pora "pójść na swoje"...

Mam: uprawnienia SEP elektryczne, mam do obsługi napraw itd sprężarek i instalacji powyżej 50KW.
mam "świadectwo kwalifikacji". I mam narzędzia... brak mi wiedzy o stronie formalno -papierkowej.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa