awax napisał(a):Witamproblem w tym, że jest totalny bałagan... zarządzenia sobie, interpretacja każdego z inspektoratów sobie... i zarządzenia poprawki gonią jedne za drugimi wzajemnie sobie przecząc...
Wszelkie wymogi są w aktach prawnych tj, Dyrektywie UE oraz Zarządzeniach Ministerstwa środowiska.
trudno dojść co obowiązuje, co przestało obowiązywać a co jest nadinterpretacją...
W większości firm chłodniczych w których pracowałem lub współpracowałem -skądinąd sporych i teoretycznie poważnych działano według zasady
"olać temat -i tak nie da się zgodnie ze wszystkim -jak będzie kontrola -to zapłaci się karę -i dokumentację sporządzi po fakcie w myśl zaleceń pokontrolnych"
tylko, że duża firma może sobie pozwolić na kary -i tak wyjdzie na swoje. Mała jednoosobowa firma -kara może ją zniszczyć a i porozumieć się co do czasu na usunięcie ewentualnych błędów też trudniej...
czytałem troszkę aktów prawnych... niestety dla mnie to bełkot i niewiele z tego rozumiem... zwłaszcza, że naszych polskich aktów prawnych jeszcze nie ma i wszystko jest na zasadach tymczasowych...
Tak trudno napisać, w jednoznaczny sposób -czy jest obecnie wymóg prowadzenia ewidencji dla F-gazów i obowiązek składania sprawozdań do BOWO czy tylko dla substancji kontrolowanych -odchodzącego R22 i pokrewnych "ozonowych" ?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY