Shitashii napisał(a):Wit, bardziej martw się księgowością a nie składaniem sprawozdań freonów.księgowością się nie martwię... -jeśli założę działalność to księgowość zlecę biuru rachunkowemu... a programy do fakturowania nie są drogie...
w moim przypadku pracuję na etacie -dyżury utrzymania ruchu. I Ten etat zamierzam utrzymać... będzie na chleb -a zakład zus opłaci... -więc w jednoosobowej działalności będę zwolniony z zusu...
dodatkowo w firmie chłodniczej na pół etatu...
oraz dorywczo dla kilku firm na zlecenia jako serwisant -"wolny strzelec" -gdy albo nawał pracy albo z czymś sobie nie mogą poradzić ...
tylko, że większość zysku zgarniają firmy dla których robię zlecenia... w niektórych przypadkach robota ucieka -bo faktury wystawić nie mogę -a nie każdy chce dawać zlecenie...
i może pora byłaby zacząć coś na własny rachunek... pozbyć się dodatkowych zajęć przez pośredników a robić bezpośrednio...
Martwię się o sprawozdania freonów i tym podobne... bo robiąc dla klientów i ja musiałbym mieć to w porządku -i klientom papiery wyprowadzić do ładu... a pod względem "formalnym" wiedzy mi brakuje -zwłaszcza wiedzy jak to w praktyce przebiega...
pozdrawiam. i Dziękuję.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY