freegass napisał(a):awax napisał(a):Tak jak napisałem wcześniej,uważam,że takie płatne szkolenia prowadzone przez UDT ,który pózniej prowadzi kontrole jest co najmniej NIEETYCZNE.Nie zdajesz sobie sprawy jak w głębokim jesteś błędzie. Nie krytykuj czegoś o czym nie masz pojęcia. Jakbyś góry nie założył, że takie szkolenie jest złe i się pofatygował, to byś wiedział, że to spotkanie ma formę pomiędzy szkoleniem a panelem dyskusyjnym, gdzie padają argumenty z różnych stron i gdzie obalane są pewne krążące mity. Efekt jest taki, że wartość dodaną odczuwają i uczestnicy i inspektorzy. Owszem, może boleć że koszty pokrywa jedna strona. Mi nie ubyło.
Mam propozycję,może któryś z kolegów przyśle nam materiały z takiego szkolenia i my je upublicznimy.
Będą dostępne BEZPŁATNIE i szkolenia umrą śmiercią naturalną.
Rozumiem, że prowadząc działalność edukacyjno-szkoleniową wolisz wymieniać korespondencję z poszczególnymi instytucjami, ale ja na co dzień chcę robić swoje i takie szkolenie pozwala mi na spokojnie wdrożyć to co jest wymagane i ze spokojnym sumieniem oczekiwać na premierę nowej komedii omyłek (czytaj nowelizacji).
Nieetyczne jest to że wszystkie tak zwane ośrodki szkoleniowe wciskają kit i mielą od 17 lat ten sam materiał. Nikt nie mówi albo mało kto że egzamin kosztuje gdzieś około 200 PLN i te wszystkie tysiące które wydajemy to jest dopiero ściema. Mało kto odważy się jechać na sam egzamin bo wychodzi z założenia że jak da więcej to napewno zda.
Jak dla mnie szkolenie UTD ma bardzo duży sens ponieważ ich słowa są wiążące. Jeśli przedstawię Panu na kontroli że to jak wykonuje zawód dowiedziałem się na ich szkoleniu myślę że to wystarczy. Niestety większość ośrodków szkoleniowych skupia się wyłącznie na kasowaniu za szkolenie a dalej....niech się martwi serwisant. By nie być goło słownym. Proszę powiedzieć dlaczego duża ilość osób z uprawnieniami nie wie o co chodzi z tymi procedurami ??? Dlaczego?? Bo nikt o tym nie mówi, mielimy ciągle te same bzdety. SORRY ale ja to tak widzę.
Doświadczenie stworzyło sztukę, brak zaś doświadczenia - przypadek .... A prawdziwa wiedza to znajomość przyczyn. Arystoteles
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-03-21, 21:03:37 przez Artic.)
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY