Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Problem z montażem Klimatyzacji typu SPLIT Kraków

12 Odpowiedzi, 12224 Wyświetleń

drew

2008-01-28, 18:38:31
Nowy użytkownik
Witam wszystkich,
Mam dosyć duży problem ponieważ zabrałem się za kupno klimatyzacji od "złej strony" mówiąc ładnie... a mianowicie przy okazji remontu zamarzyłem by zainstalować sobie od razu klimatyzator w sypialni i znalazłem w sieci firme wingmors czy jakos tak którzy polecili mi urządzenie SINCLAIR 09cs ale docelowo kupiłem 12 CS i gdy to do mnie dotarło i człowiek od remontu wykonał dziurki, przygotował podłączenie prądu etc wyczytał w instrukcji, że trzeba przed uruchomieniem klimatyzację opróżnić, czy spróżniować etc i teraz mam pytanie bo poczytałem troche forum o dobrą radę czy podłączyć to po prostu i będzie działało czy szukać pompy próżniowej(ew. odsysacza http://allegro.pl/item303003355_odsysacz...sarka.html ) i kupić go Facetowi który to będzie przykręcał bo koszt na allegro to kwota od 180 pln do 400 pln o ile wybieram dobrze te urządzenia? czy jeszcze inaczej dzwonić po firmach w krakowie i pytać czy mi to ktoś uruchomi - bo domyślam się czytając posty, ze nikt ze względu na kase nie będzie tego robił po kosztach...
proszę o poradę i pomoc - gdyby się nie spieszył to kupiłbym urządzenie od razu z montażem w krakowie no ale polak mądry po szkodzie...

Pozdrawiam,
Andrzej
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa