Ja naprawdę nie neguję, że inverter jest bardziej oszczędny... dłużej pożyje... znam zalety tego typu urządzeń... jest cichszy i można dłuższą instalację dać i to są jego główne zalety, a przy 60 dniach pracy po 8h na 10 sezonów i 1000 w kosztach inwestycyjnych różnicy... sami wiecie ^^ W ciężkich warunkach pracy radą sobie dużo lepiej on-offy i tam je preferuję. W serwerowniach też mam wrażenie że nie do końca dobrze funkcjonują inv... wersje na spore minusy też już sporo kosztują... więc zestaw i ogień... Ja uważam że do czasu kiedy właśnie klima nie stanieje się standardem, będzie kicha... ludzie nie nauczą się na nią wydawać kasy tak jak na myjnie czy inne udogodnienia... dlatego te tanie urządzenia, (nie te z marketu) powinny zostać na rynku dla Naszego dobra... takie jest moje zdanie.
Ja pytałem czy inv ma przy 30% swoją klasę A... Ty mi że przy -10 nie będzie miał klasy A... Tu się zgodzę, ale on-off działa tylko 1/3 czasu i pomimo swoich prądów rozruchowych przy 3 załączeniach na godzinę myślę że do odebrania tej samej ilości ciepła będzie bardziej oszczędny... może się mylę, liczyć mi się nie chce, może nie umiem? Niestety tego się już nie dowiecie... bo nie jestem godzien pisać 500 posta ^^
Pozdrawiam Wszystkich Chłodników
wypijcie jutro za tych co nie przyjechali
Ja pytałem czy inv ma przy 30% swoją klasę A... Ty mi że przy -10 nie będzie miał klasy A... Tu się zgodzę, ale on-off działa tylko 1/3 czasu i pomimo swoich prądów rozruchowych przy 3 załączeniach na godzinę myślę że do odebrania tej samej ilości ciepła będzie bardziej oszczędny... może się mylę, liczyć mi się nie chce, może nie umiem? Niestety tego się już nie dowiecie... bo nie jestem godzien pisać 500 posta ^^
Pozdrawiam Wszystkich Chłodników
wypijcie jutro za tych co nie przyjechali
NO
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-04-20, 23:12:11 przez bxz.)
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY