2 najtańsze termometry z sondą NTC , do pomiaru zawijam czujkę i rurę izolacją typu kflex 20mm w płaszczu aluminiowym z 5 cm zakładu z każdej strony... mam takich termometrów 5, przy tych temperaturach mylą się max 1 C, na manometrach pomyłka też 1C... razem zakładam że przy 3K nie ingeruje. Ściskam takimi ściskami jak przy testo, są w supermarketach za 5 PLN. Mam taki jeden przerobiony ścisk jak w testo, ale wpływ temperatury zewnętrznej jest w "samoróbce" za duży i przekłamuje przy niskich temp... czy w testo nie przekłamuje? nie wiem... nie wyskrobałem kasy na testo...
Mierze dwoma dla pewności i z powodu ich niskiej klasy termometrów... szukałem z termopara 1000 czy J już nie pamiętam, one dokładniejsze... cena x20 przy pomiarze w kilku punktach... jak już jest nie najlepiej z klimą dobrze zdjąć obudowę i jeszcze w kilku innych miejscach pomierzyć.
Mierze dwoma dla pewności i z powodu ich niskiej klasy termometrów... szukałem z termopara 1000 czy J już nie pamiętam, one dokładniejsze... cena x20 przy pomiarze w kilku punktach... jak już jest nie najlepiej z klimą dobrze zdjąć obudowę i jeszcze w kilku innych miejscach pomierzyć.
NO
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY