Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Włos się jeży na głowie

33 Odpowiedzi, 33288 Wyświetleń

wit

2012-06-06, 00:34:04
Top użytkownik
tylko, że profesjonalnych serwisów klimatyzacji samochodowej jest w Polsce, ,że na palcach policzyć. No może troszkę więcej -ale... zazwyczaj do serwisu autoklimy jest kilkadziesiąt kilometrów a i sporo czasu i sporo pieniążków.

a obok w każdym miasteczku i wiosce kilku nabijaczy
-którzy nic nie naprawiają
-i najczęściej z góry o tym mówią -że oni tylko napełniają "dobijają"czynnik który się zużył...

rzadko pada hasło "uciekł" -biorą za czynnik i za napełnienie -a nie za naprawę.

to klient decyduje, że ma układ sprawny i nie chce jechać do warsztatu autoklimy na naprawę -a jedynie dopełnić szybko i taniej.
Dopełnienie nie pomogło -bo klient miał niesprawny układ -"nabijacz" jest kryty -bo ostrzegał o takiej możliwości -i nie brał kasy za naprawę -ani zaefekt - -a jedynie za fakt nabicia...

dokąd profesjonalnych warsztatów nie będzie blisko -dotąd będzie raj dla nabijaczy.

Ja szukałem rok temu kto naprawi klimę w moim prywatnym autku -bo autoklimy nie robię (nie moja "specjalizacja" i uważam, że na autoklimie się za mało znam ) -w promieniu kilkudziesięciu km nie znalazłem profesjonalnego serwisu -za to kilkadziesiąt "nabijaczy" -którzy nie mają nawet ułamka mojej wiedzy -a ja o autoklimie wiem mało...

w końcu -dokupiłem końcówki -i z pomocą zwykłego mechanika samochodowego zrobiłem sobie sam -wymieniając potrzebne elemnty. Bo nie chciałem oddawać "nabijaczom" -a jechać do porządnego serwisu -to oprócz ceny (dość wysokiej) musiałbym jeszcze stracić 2 dni. za daleko.

póki co warsztatów autoklimy mało i zazwyczaj daleko -a nabijaczy -masa.
pytanie -to nabijanie klimy -czy klienta.... chociaż -klient zazwyczaj nabija się sam -korzystając z usług -gdy słyszy, że zakład wulkanizacyjno -autoklimanabijajacy tylko nabija -jeśli układ sprawny -a nie naprawia... i że za stan klimy nie ponosi odpowiedzialności...
ale...szybko blisko i tanio -kontra daleko drożej -i razem z dojazdem -długo. klijent wybiera - i często traci.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa