Z pół hermetycznymi może być po jakimś czasie kłopot. Tam przeważnie jest pompka smarująca i może słabiej zaciągać rozrzedzony olej. ale w hermetykach gdzie wirnik zaciąga olej otworem śrubowym a dolna panewka jest w nim zanurzona nie powinno być problemu- przynajmniej w tych dobrze już dotartych.
Kilka dni temu rozciąłem starego (18 lat) TFH 4524 < spalił się silnik> pracującego na R 134a ponad 1,5 roku. (sam napełniałem. Żadnych wyczuwalnych luzów ani objawów zacierania po przezwojeniu i zamontowaniu pracuje cicho i jest wszystko OK.
Obserwowałem olej w Manjuropie burzy się dość porządnie ale przez jakiś czas po starcie a po odparowaniu jest prawie normalnie.
Kilka dni temu rozciąłem starego (18 lat) TFH 4524 < spalił się silnik> pracującego na R 134a ponad 1,5 roku. (sam napełniałem. Żadnych wyczuwalnych luzów ani objawów zacierania po przezwojeniu i zamontowaniu pracuje cicho i jest wszystko OK.
Obserwowałem olej w Manjuropie burzy się dość porządnie ale przez jakiś czas po starcie a po odparowaniu jest prawie normalnie.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY