Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Jaki rodzaj klimatyzacji - lokal gastronomiczny

31 Odpowiedzi, 57050 Wyświetleń

pfp76

2013-07-16, 11:27:59
Użytkownik
barbie napisał(a):pfp76 z tymi silnikami to piszesz bzdury. Awaryjność silników i falowników jest do przyjęcia przy prawidłowej eksploatacji i przeglądach(!), a bez regulacji wydajności nie da sie zapewnić braku zapachów tam gdzie ma ich nie być.
- Napisałem , że nie jest specem od klimatyzacji , tylko jej użytkownikiem . Na przestrzeni ostatnich 3 lat w jednej posesji wymieniałem dwa razy wspomniany silnik . Jego koszt to 800$ , matomiast koszt jego "starszego brata" to ok.80$ , czyli różnica 1o-ci krotna. Ta posesja jest pod wynajm i nie mam możliwości sparawdzania czy najemca w porę wymieni filtr , czy też nie zamiecie śmieci w kratkę która zasysa powietrze { odbytnica?} Mnie interesuje cena eksploatacji , a nie czystość nóg klienta. Fakt - powodem awari był zapchany filtr , ale w razie awari wolę zapłacić mniej -taki mam , pewnie dziwny i nezrozumiały, nawyk.
Pozdrawiam!
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa