Może będę żle zrozumiany.Ale w takim przypadku nie zmieniał bym przekrojów.Skoro układ do tej pory działał bez zarzutów technicznych.Zastosował bym tylko syfon.Jak wiadomo najlepszy powrót oleju odbywa się po funkcji odmrażania i załadunku świeżym towarem bo czujnik tzr a raczej jego otwarcie powoduje przyspieszenie przepływu czynnika chłodniczego wraz z jego masą w jednostce czasu.Osobiście jestem zwolennikiem teorii że lepiej zastosować ssanie o mniejszej średnicy niż o średnicy przewymiarowanej.Zapewne przedłużając instalacje musisz się liczyć z dodaniem czynnika ponieważ linia cieczowa jest rzadko zauważalna tak samo jak skraplacz jako dystrybutor ciekłego czynnika.miezala5 mi się już nie chce.Wiem jedno że takie przenoszenie wiąże się z większym przegrzewaniem czynnika chłodniczego o czym powinniśmy powiadomić klienta z przyszłymi skutkami przenoszenia agregatu.Parownikiem niechcianym jest rurociąg ssący.Notabene przy takich akcjach powinno się wymienić sprężarkę na większą.Ponieważ zapotrzebowanie mocy sprężarki czasami jest jednoznaczne z dołożeniem rurociągu.Panie dlaczego taka gorąca?
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY