No właśnie też tak nie do końca jestem pewien czy w godzinę najniższe skrzynki by się schłodziły bo powietrze nie "przebije się" przez górne warstwy. A może gdyby przewidziane było przekładanie tac ażurowych w trakcie chłodzenia? Bo wydaje mi się, że taka cyrkulacja nadana przez wentylatory parowacza od środka sufitu i powrót "ciepłego" powietrza po ściankach i z powrotem przezeń zasysanego jest dobrym pomysłem. Boczne wentylatory by ją zaburzyły? Tak mi się wydaje. I tak: temp w tunelu 1-2 st. schłodzenie jak wyżej do 10 st., a następnie w chłodni temp pow 4 st. i taką mają osiągnąć owoce.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Chłodnia truskawek
12 Odpowiedzi, 12750 Wyświetleń| Wiadomości w tym wątku |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY