Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Wysokie cisnienie ssania

10 Odpowiedzi, 10871 Wyświetleń

volume29

2014-09-13, 17:09:22
Użytkownik
Witam.
Dostałem zlecenie na uruchomienie niewielkiej komory chłodniczej.Do komory w komplecie był monoblok,dość leciwy sprzęt jeszcze na R22,lecz wizualnie całkiem całkiem.Po uruchomienie agregatu okazało sie że układ jest całkowicie pusty.Testy azotem wykazały "sito w parowniku".Postanowiłem wykorzystać sprężarkę i skraplacz podłancząjąc pod nowy parownik,wydajnością zbliżony do orginalnego,z ta różnica ze orginał był na kapilarze,a mój na zaworze rozprężnym.Po zamontowaniu i podłączeniu zaczołem powoli napełniać układ (wymieniłem olej w sprężarce i wstawiłem wziernik).Napełniłem na 2bary na ssaniu,we wzierniku prawie pusto,chłodzenia prawie zero.Zwiększyłem napełnienie do 2,5 bara,dopiero coś zaczęło się dziać,skraplacz ciepły we wzierniku bąblowanie chłodzenie w parowniku takie sobie,zamrożona jedna rurka.Postanowiłem napełnić układ do momentu aż we wzierniku nie będzie pęcherzyków , zrobiłem tak i układ zacząl pracować ,temperatura w komorze zeszła do 4 stopni,ale manometr na ssaniu wskazywał 4bary,wydaje mi się to trochę za dużo.
Moim zdaniem sprężarka nie ma wydajności.
A jakie jest wasze zdanie
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa