Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

który zestaw na dobry poczatek

19 Odpowiedzi, 21933 Wyświetleń

wujek chłodzik

2014-01-18, 17:56:01
Nowy użytkownik
Witam Wszystkich Bardzo Serdecznie. Bardzo bym was prosił o pomoc i doradę w doborze odpowiedniego sprzętu do serwisowania układów chłodniczych. Chodzi o to że jak oglądam zestawy np manometrów do czynników na allegro, to są tam różne typy przeznaczone na różne gazy, np tylko na R134, albo dodatkowo z drugą skalą na jakiś inny gaz, doradźcie mi proszę jaki kupić który byłby w miarę uniwersalny na różne gazy stosowane w dzisiejszych domowych urządzeniach chłodniczych oraz w różnego rodzaju zakładach gastronomicznych, czy można dokonać takiego wyboru, czy też niestety trzeba kupić różne zestawy manometrów. Wiem że najlepsze są cyfrowe ale bądźmy realistami i nie doradzajcie mi: kup sobie manometry za 2000 a będziesz miał wszystko w jednym po prostu który mógłbym kupić na początek przy skromnych możliwościach finansowych, w miarę możliwości proszę o ewentualne podanie typu i nazwy urządzenia i jakiej firmy, lub o link np na allegro który sprzęt byłby dobry. Drugie pytanie jaką butlę tlenówkę mi możecie doradzić, 5 litrową, 2 litrową, czy też inną, do zwykłego małego zestawu do lutowania twardego, czy też nie ma to dużego znaczenia, na ile czasu ciągłej pracy wystarczy nabicie każdej z nich.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa