frost-ch napisał(a):Problem nie polegał tylko nadal polega.Napisałem(Czasami warto zabezpieczyć takie układy dotryskiem gorących par czynnika)Mam pytanie do Ciebie kolego frost-ch .Dlaczego nie zadziałały presostaty?Hp przy nie działających wentylatorach skraplacza?I Lp przy działających na stałe?I kolejna uwaga.Twoim zdaniem jest możliwe uszkodzenie parownika płaszczowo-rurowego z powodu obniżenia ciśnienia i temperatury skraplania czynnika?Moim zdaniem nie.Powodem było brak przepływu medium a raczej brak czujnika przepływu który powoduje zatrzymanie układu chłodniczego.(awaria pompy obiegowej-filtr zabrudzony)Zafajdany i zamulony wymiennik nie powoduje pęknięcia wymiennika tylko pogorszenie wymiany ciepła.Wymiennik w 99-ciu procentach pęka po stronie wodnej.Zazwyczaj z powodu braku przepływu i blokady temperatury minimalnej na sterowniku.klimatolog napisał(a):Czasami warto zabezpieczyć takie układy dotryskiem gorących par czynnika) .problem polegał na tym że oryginalnie wentylatory sterowane były przez falownik jeden falownik trzy wentylatory, i te wentylatory zaczęły padać więc serwis pominął falowniki i połączył wentylatory na stałe, no i w chłodne dnie ciśnienia spadły niestety za bardzo tak że pozamarzały.
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2014-04-12, 16:11:24 przez klimatolog.)
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY