Klimatolog znowu bdurżysz. Mówiłem abyś pisał na trzeźwo. Jednak jeżeli piszesz na trzeźwo to zmieniam moje zdanie na twój temat. Przecież to są totalne bzdury. Kolega ciapus4 ma lodówke z PAROWNIKOWYM termostatem. Jak ci to nic nie mówi odkop ksiązkę "Domowe urządzenia chłodnicze" czyli klasyka praktyków i poczytaj sobie. Nie ma co zwalniać kostruktorów tylko prezesów i księgowych. Ty też jesteś do zwolnienia bo guzik wiesz o lodówkach 40-to letnich. Akurat miały dokładnie taki sam termostat jak w temacie.
Normalnie bulgotanie pochodzi z parownika (chłodnicy) Nie wiem co miałoby bulgotać w skraplaczu.
ciapus4 napisał(a):kapilara jest w białej izolacji, tylko odizolowałem tą część, którą wsadziłem w piankę wlazło sporo, potem dziurę zakleiłem takim jakby kitem, który tam tkwił,Niepotrzebnie usuwałeś ta podobna do teflonu osłonkę. Ona troche izoluje a przede wszystkim ułatwia wsuniecie kapilary w specjalną rurkę aby w głebi końcówka kapilary termostatu (tylko ona jeszt czuła na temp. !) mogła dotknąć parownika w odpowiednim miejscu.
Normalnie bulgotanie pochodzi z parownika (chłodnicy) Nie wiem co miałoby bulgotać w skraplaczu.
miezala5 napisał(a):Jasne jak jest bardzo zimno w chłodziarce to napewno nie ma czynnika!A masz jakieś wątpliwości? To podaj swoje logiczne wytłumaczenie. No wykaż się że nie jesteś burakiem.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY