coolmaker1 napisał(a):Jak można być laikiem tułając się po elektrodzie 10 lat.Wg. mnie można.
Zrobiłem mały research na Elektrodzie. Też się tam udzielam.
Faktycznie jest od dziesięciu lat użytkownik ciapus4. Postów wysłanych mało. Tak po jednym na temat. Z reguły w dziale sieci komputerowych i dostępu do internetu po kablu telefonicznym(ciekawe). Czyżby pracownik centrali telefonicznej lub ktoś w tym stylu? Rok temu sam pytał o pralkę. Nie widać aby był "kulawą" złotą rączką.
O tego aristona też pytał na dzień przed założeniem tematu tutaj. Ktoś odpowiedział, że jak mało czynnika to chodzi cały czas i NIE chłodzi.
Wracając do tematu. W sumie ten ktoś też ma rację. Chodzi tylko o inny moment z "życia usterki". Ja opisałem początkowy. Krótko po narodzinach. Objaw zbyt niskiej temp. w chłodziarce szczególnie jaskrawo objawia się gdy jedna sprężarka obsługuje chłodziarkę i namiastkę zamrażarki. Wtedy jest właśnie taki efekt jak opisał kilka postów wyżej ???. Gdy czynnik dalej się ewakuuje i wydajność chłodnicza spadnie. Lodówka tylko hałasuje a temperatura w niej się podnosi zamiast spadać.
Dla R600a wszystko następuje szybciej, bo w końcu zasysa powietrze i następuje wręcz "skok" temperatury do tep. otoczenia.
Ogólnie zachowanie sie lodówki zależy od miejsca, wielkości wycieku oraz momentu w którym użytkownik zauważy coś niepokojącego.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY