Witam. Czy nikt nie jest mi w stanie udzielić pomocy?
Dodam że po przyjściu na 14-tą do pracy okazało się że szef wezwał serwis zewnętrzny. Podobno tylko regulowali obroty. Po moim przyjściu agregat pracował, zmieniłem mu ustawienia temperatur i po chwili zgasł. Ten sam objaw. Po wykasowaniu błędów ponownie odpalony chodzi do 19-tej z różnymi ustawieniami i nic.
W takim razie mam pytanie czy na pewno wystarczyło wyregulować obroty i jak zrobić to poprawnie. W instrukcji piszą coś o regulacji w trybie rozmrażania i tylko na pierwszej komorze na chłodzeniu. Mam problem z tymi podpunktami, po co luzować te śruby jak tam nie ma na nich regulacji?
1) Loosen but do not remove the 4--speed solenoid
mounting nuts.
2) Turn the jacking nut, allowing the solenoid to
move along the slots until the desired high speed is
reached. Tighten the solenoid mounting bolts and
verify correct high and low speed RPM.
Proszę o podpowiedź.
Dodam że po przyjściu na 14-tą do pracy okazało się że szef wezwał serwis zewnętrzny. Podobno tylko regulowali obroty. Po moim przyjściu agregat pracował, zmieniłem mu ustawienia temperatur i po chwili zgasł. Ten sam objaw. Po wykasowaniu błędów ponownie odpalony chodzi do 19-tej z różnymi ustawieniami i nic.
W takim razie mam pytanie czy na pewno wystarczyło wyregulować obroty i jak zrobić to poprawnie. W instrukcji piszą coś o regulacji w trybie rozmrażania i tylko na pierwszej komorze na chłodzeniu. Mam problem z tymi podpunktami, po co luzować te śruby jak tam nie ma na nich regulacji?
1) Loosen but do not remove the 4--speed solenoid
mounting nuts.
2) Turn the jacking nut, allowing the solenoid to
move along the slots until the desired high speed is
reached. Tighten the solenoid mounting bolts and
verify correct high and low speed RPM.
Proszę o podpowiedź.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY