Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Spręrzarka Bristol H73A

12 Odpowiedzi, 9726 Wyświetleń

mateusz13236

2014-09-12, 17:03:07
Nowy użytkownik
Witam więc tak grzałka działała 24 godziny przed rozruchem po napełnieniu agregatu po stronie cieczowej do zbiornika i uruchomieniu po 10 sekundach zacząłem otwierać zawór ssący i wtedy zaczął uciekać olej w układ. Po przymknięciu zaworu do ciśnienia 0,5 bar olej wrócił do sprężarki lecz już po większym odkręceniu np.na 1,2 bara olej ucieka i zaczyna się pienić dalej nie próbowałem żeby nie zatrzeć sprężarki. Układ wygląda następująco, agregat na dachu wys pomiędzy agregatem i parownikiem ok 1m, długość całkowita instalacji chłodniczej ok 3,5m za parownikiem zrobiony syfon i jeden przed sprężarką dodatkowo. Pierwsze uruchomieni na zimno było w miarę ok napełnione według manometrów na -15, ciśnienie tłoczenia 13,5 bar i po paru minutach za uwarzyłem jak dość gwałtownie ciśnienie poszło do góry i wtedy zaczął się pienić olej. Pytanie co morze być przyczyną tego pienienia się oleju. Pierwszy raz uruchamiam tak duży układ chłodniczy z mniejszymi nie miałem problemu nigdy.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa