Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

(Prośba)Ustawienie zakresu pracy chłodni (Histeryza?)

10 Odpowiedzi, 10989 Wyświetleń

Piernik

2014-12-18, 20:52:00
Nowy użytkownik
1.Właśnie o tym też pomyślałem bo takie ustawienie nie jest mi bardzo potrzebne. Co rozumieć przez dyferencjału i kontrole pozostałych nastaw sterownika (ewentualna korektę)? Pytam gdyż dzwonie już drugi raz do niego i słyszę ze przyjadą ale na razie są załadowani robotą a chciałbym wiedzieć co mówić jak przyjadą żeby mnie nie zbyli.

2. jak schładza do +1stopnia to niby z chłodnicą w komorze jest ok ale jak ustawie np +0.5 to chłodnica w komorze pokrywa się lodem i szronem bądź śniegiem w połowie patrząc od dolnej części. Nie wiem czy tak
powinno być.

3. Czujnik temperatury komory wisi z 20cm pod chłodnicą. Kiedy włącza sie agregat to pochodzi niecałe 2 minuty i się wyłącza. Minie z pół godziny i znów się włącza i tak w kółko. Nie wiem czy takie częste uruchamianie też jest ok, i to że w przeciągu pól godziny nabije stopień. Co będzie jak na dworze będzie z +25stopni
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa