Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Nowa firma - Prośba o opinię :)

23 Odpowiedzi, 31361 Wyświetleń

Student_x

2015-06-10, 19:12:25
Nowy użytkownik
obser napisał(a):W dobre szkolenie zainwestuj i nie jest konieczne akurat z Twojej maszyny, ale celem poznania budowy układu i zasad serwisu. To jest podstawa, bo obsługiwać możesz nawet bez maszyny tak samo jak z nią.
To to ja wiem, szkolenie będzie po zakupie urządzenia już w gratisie i załatwione mam dobre. Wiem że można sobie połączyć zawory z butlą i pompą próżniową i to wszystko trzymać w aucie , albo w kartonowym pudełku, ale to już jak się ze wszystkim człowiek oswoi , to można takie mobilne sobie otworzyć dodatkowo Smile
Na dzień dobry ludzie przyjeżdżający do warsztatu jednak patrzą na sprzęt , szczególnie nowi klienci, stali klienci, to im jest bez różnicy jakim sprzętem się zrobi, czy usługę zrobię sprzętem za 3-10-20tys. to stałemu klientowi chodzi o to by było dobrze zrobione Smile
Ale chodzi mi o to że mam trochę opóźnienia bo o dotację musiałem walczyć i to ostro, bo im się po pierwsze nie podobał lokal, a po drugie , że na tym samym placu są firmy , które działają pod tym samym PKD no i dopiero jak zrobiłem awanturę i postraszyłem że się udam do ministerstwa jak to Unijne pieniądze się dzieli i stawia się wymagania jakich nie mają prawa stosować, do tego chciałem kopie dokumentów do sądu, to zmienili zdanie i przydzielili dotacje Smile I tak jeszcze nie wszystko bo ucięli kilka tys. i chcą nowe wnioski na maszyny , ale złożyłem odpowiednią prośbę do odpowiednich osób o interpretacje przepisów i jeżeli się okaże że nie mieli prawa uciąć, to będę żądał dopłaty Smile
Dla tego też to tak długo trwa , a nie mam kasy na szkolenie prywatnie bo to za dużo kosztuje dla mnie w tym momencie Sad
Potem owszem będę się doszkalał bo uważam , że albo coś robić dobrze , albo wcale , ale potrzebuję teraz małej pomocy i dla tego piszę tutaj , może znajdzie się ktoś życzliwy ?? Big Grin
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa