z obserwacji.
Mianowicie zestaw ma 10 lat.
Jeśli jest cieplej w pomieszczeniu około 24-27C to regał słabo zbija temperaturę.
Np.: jeśli regał załączy na dwóch częściach (parownikach) chłodzenie to na jednej części spada temperatura powiedzmy w sposób zadawalający a na drugiej mimo pracy albo temperatura stoi albo w ręcz wzrasta do momentu uzyskania na pierwszym parowniku temperatury zadanej i dopiero wtedy zaczyna zbijać na nim temperaturę.
W zimę chodzi to dobrze ale problem jest w lato a mnie bardzo męczy że sprężarka w lato chodzi praktycznie 20h/24h potrafi się przez 5h w ogóle nie wyłączyć.
Skraplacz i parowniki czyste.
Co zrobiłem, żeby poprawić efekt.
spuściłem czynnik z instalacji do zewnętrznej butli.
Zrobiłem próżnię próżnia trzyma.
Wpuściłem dokładnie 5kg czynnika tyle ile jest podane w instrukcji czyli 2,5kg na cylinder i sytuacja jest taka jak była nic się nie zmienia.
ciśnienie robocze 4,8 bara
I tutaj moja wiedza oraz brak doświadczenie nie pozwala nic więcej wymyśleć - jestem kompletnym amatorem.
Fachowców - nawet nie wymawiajcie mi tego słowa rzygam na nich sku***ysynów .
Mam pompę do robienia próżni, manometry, czynnik i nie wiem co mogę więcej zrobić !?
Nurtuje mnie również pytanie że na wyłączonej sprężarce na wzierniku mam czynnika w okienku około 70% szkła
a na pracy jest pełny, niema żadnych bąbli piany. Jest idealnie przejrzysty.
Czy okienko wziernika musi być pełne czynnikiem na postoju sprężarki ?
Czy ktoś może coś doradzić mogę odpowiedzieć na każde pytanie
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2015-07-12, 08:17:09 przez damian0010.)
Mianowicie zestaw ma 10 lat.
Jeśli jest cieplej w pomieszczeniu około 24-27C to regał słabo zbija temperaturę.
Np.: jeśli regał załączy na dwóch częściach (parownikach) chłodzenie to na jednej części spada temperatura powiedzmy w sposób zadawalający a na drugiej mimo pracy albo temperatura stoi albo w ręcz wzrasta do momentu uzyskania na pierwszym parowniku temperatury zadanej i dopiero wtedy zaczyna zbijać na nim temperaturę.
W zimę chodzi to dobrze ale problem jest w lato a mnie bardzo męczy że sprężarka w lato chodzi praktycznie 20h/24h potrafi się przez 5h w ogóle nie wyłączyć.
Skraplacz i parowniki czyste.
Co zrobiłem, żeby poprawić efekt.
spuściłem czynnik z instalacji do zewnętrznej butli.
Zrobiłem próżnię próżnia trzyma.
Wpuściłem dokładnie 5kg czynnika tyle ile jest podane w instrukcji czyli 2,5kg na cylinder i sytuacja jest taka jak była nic się nie zmienia.
ciśnienie robocze 4,8 bara
I tutaj moja wiedza oraz brak doświadczenie nie pozwala nic więcej wymyśleć - jestem kompletnym amatorem.
Fachowców - nawet nie wymawiajcie mi tego słowa rzygam na nich sku***ysynów .
Mam pompę do robienia próżni, manometry, czynnik i nie wiem co mogę więcej zrobić !?
Nurtuje mnie również pytanie że na wyłączonej sprężarce na wzierniku mam czynnika w okienku około 70% szkła
a na pracy jest pełny, niema żadnych bąbli piany. Jest idealnie przejrzysty.
Czy okienko wziernika musi być pełne czynnikiem na postoju sprężarki ?
Czy ktoś może coś doradzić mogę odpowiedzieć na każde pytanie
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY