Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Czy warto zalozyc wlasna dzialalnosc

9 Odpowiedzi, 7380 Wyświetleń
Wątek zamknięty 

properdouble

2015-08-24, 20:51:11
Nowy użytkownik
Czesc wszystkim.
Czytam sobie to forum czasami i duzo ciekawych rzeczy sie dowiaduje a przedewszystkim nazewnictwa polskiego odnosnie chlodnictwa. Otoz mieszkam w uk i od 11 lat, a od 5 zajmuje sie naprawa serwisem i usterkami na telefon wszelkiej masci lad chlodniczysz witryn chlodni zamrazarek kostkarek i ogolnie lodowek oprocz domowych.
Zastanawiam sie z powodu tesknoty za krajem nad powrotem do Polski i chcialbym zapytac czy jest sens wracac z zalozeniem ze chcialbym prowadzic swoja dzialalnosc tzn czy bede w stanie zarobic na rodzine pracujac sam na siebie.
i ile móglbym zarobic miesiecznie. Nie boje sie pracowac duzo godzin ,na dzien dzisiejszy jestem brygadzista mam 3 technikow i obszar 200km kwadratowych do prowadzenia .pracuje po 12 godzin dziennie.
Tutaj mam w miare ustabilizowane zycie , dom na kredyt 30 lat jeszcze 28 zostalo dosyc dobre pieniadze jak na anglie w tym zawodzie i prestizowych klijentow np palac buckingham wiec ryzykuje wiele i uwazam ze to pytanie zadane tutaj wsrod ludzi doswiadczonych w zawodzie w polsce jest jak najbardziej na miejscu.
W zasadzie jest mi tu ok ale brakuje mi polskosci , rodziny i pieniadze przestaly byc moim priorytetem w zyciu.
nie mieszkam w polsce od dawna ale wydaje mi sie ze gdybym mogl zarobic sam na rodzine pracujac dla siebie powiedzmy okolo 8000 zlotych miesiecznie to bylbym sklonny wrocic.
To sa bardzo trudne pytania ktore zadaje sobie coraz czesciej jako ze skonczylem 30 lat a moja corka ma juz prawie 1.5 roku i jezeli wciagu najblizszych 3 lat zanim ona pujdzie do szkoly nie podejme tej decyzij to bede musial tu zostac do konca zycia co tez nie bedzie tragedia ale preferowalbym byc w polsce pod warunkiem ze bede mial co jesc.
Z gory dziekuje za wasze opinie i pozdawiam serdecznie wszystkich fachowcow.

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa