Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

MAMY Akty Wykonawcze !!!

50 Odpowiedzi, 44451 Wyświetleń

Whisky

2016-02-09, 09:00:58
Top użytkownik
Ja tu czegoś nie rozumiem.

"Przeprowadzanie egzaminów w odniesieniu do osób ubiegających się o uzyskanie certyfikatu dla personelu przeprowadzającego instalację, konserwację lub serwisowanie stacjonarnych urządzeń chłodniczych, klimatyzacyjnych i pomp ciepła zawierających substancje kontrolowane lub fluorowane gazy cieplarniane oraz odzysk tych substancji lub gazów z takich urządzeń."

Dla obsługi klimatyzacji samochodowej ja to potrzebuje? Ja tam widzę "stacjonarnych urządzeń".

"Prowadzenie szkoleń w zakresie odzysku substancji kontrolowanych oraz fluorowanych gazów cieplarnianych z systemów klimatyzacji w niektórych pojazdach silnikowych"

Jedna firma mi powiedziała że dla mnie wystarczy tylko to.

W UDT powiedziano mi że musze zdać egzamin ale tu nie ma egzaminu dla pojazdów silnikowych.
Podkreślam że ja nie robię systemy stacjonarne tylko pojazdy. Ktoś powie jak to w końcu jest?

Na stronie UDT też nie widzę nic o pojazdach silnikowych a certyfikat dla personelu znów tylko stacjonarne.
http://www.udt.gov.pl/index.php?option=c...temid=1553

Dzwoniłem jeszcze do Warszawy by nie było że na wsi ktoś czegoś nie wie i wychodzi na to że faktycznie wystarczy zaświadczenie o odbytym szkoleniu na nowych zasadach. Więc AWAX napisz jak jest bo widzę że wy tam widniejecie.
http://www.udt.gov.pl/index.php?option=c...temid=1550
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-02-09, 09:36:22 przez Whisky.)
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa