Stutom napisał(a):Witamstefanbud napisał(a):ie jakbyś z bliska to zobaczył, no dobra to jakoś krok po kroku sklecimi Ci tą zabudowę. Przyszykuj sobie duze kartony do robienia obrysu ścianek nosnych, musisz wybrać miejsca gdzie będą staly i bedzie je mozna na stałe przymocować do wzmocnień. Musisz miec podłogę wylozona sklejka. Jutro porobie Ci zdjecia mocowań i wiele szczegółów. Plyty z tego co pamiętam maja 18mm i 12mm są tylko dwie drubosci. To płyty do robienia szacunków. Na zabudowę poszło mi dwie grube plyty i jedna cienką. Z narzedzi to piła tarczowa z dobrą tarcza do aluminium, wyrzynarka z dobrymi brzeszczotami, sciski stolarskie, cos równego np. Poziomnica, wiertarka, wiertlo do konfirmatow.
z tego co na szybko przeglądam sklejki szalunkowe są w rozmiarach 2500x1250 i 4-21 mm grubości więc sporo do wyboru (nawet różne kolory)
Kartonów nie brakuję po montażach, więc brakuje mi tylko piły tarczowej i wiertła do konfirmatów.
Co do podłogi to nie chcę w nią ingerować bo jest w b. dobrym stanie, poprzedni właściciel albo pod kocem trzymał albo ją niedawno wymieniłZastanawiam się nad zakupem maty na podłogę (na alledrogo dedykowane do samochodu) i dopiero na niej postawić regały.
W przyszłym tygodniu zaczynam montować, więc Panowie jeżeli macie jeszcze jakieś wskazówki to proszę o podzielenie się wiedzą
Na podlodze musi byc sklejka antyposlizgowa najlepiej, mysle ze w serwisie VW zrobia Ci od ręki. Nie zbankrutujesz a zyskasz. Nosne ścianki musza dokladnie ksztaltem dolegac do boków samochodu w miejscu mocowań. Na miejscach gdzie będą dolegac, musisz nakleic gabke taka do filtrów z centralek i wtedy starczy Ci jedno mocowanie na sciance i jedna na podlodze. Miales fizyke i materialoznastwo w szkole to skumasz o co mi chodzi. Czesto sa gotowe gwinty we wzmocnieniach np. słupków i tam planuj łączenia. Nic nie wiercimy w karoserii.
W miedzy czasie rozejrzyj sie za organizerami np. kolki wkrety itp. Szufladki, zbiornik na wode, lusterko... I co tam sobie zamarzysz.
Wazna sprawa, wypelnie miejsc w karoserii typu blacha w miejscu okna. Wypelniamy np. płyta plisniowa.
Pytaj, pytaj, pytaj...
Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
Zastanawiam się nad zakupem maty na podłogę (na alledrogo dedykowane do samochodu) i dopiero na niej postawić regały.