Ok, to odrobinę więcej szczegółów, jednak nie za dużo, bo konkurencja nie śpi
Więcej szczegółów w wiadomości prywatnej, ale... Czynnik chłodzący z tej chłodziarki wprowadzony byłby do zwojnicy w zbiorniku z cieczą chłodzącą (np. woda z glikolem). Stamtąd poprzez pompkę ciecz ta jest rozprowadzona po układzie, gdzie się nagrzewa i wraca do zbiornika w celu wychłodzenia. Temperatura docelowa czynnika chłodzącego to 15-20 st. C. Tą część układu już mam gotową i działa wszystko bardzo dobrze przy wykorzystaniu innego rodzaju wymiany ciepła. Myślę teraz właśnie nad rozbudowaniem chłodzenia o tenże lub inny, ale miniaturowy) kompresor wraz z peryferiami.

B.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-11-01, 18:32:57 przez scogoaf.)
Więcej szczegółów w wiadomości prywatnej, ale... Czynnik chłodzący z tej chłodziarki wprowadzony byłby do zwojnicy w zbiorniku z cieczą chłodzącą (np. woda z glikolem). Stamtąd poprzez pompkę ciecz ta jest rozprowadzona po układzie, gdzie się nagrzewa i wraca do zbiornika w celu wychłodzenia. Temperatura docelowa czynnika chłodzącego to 15-20 st. C. Tą część układu już mam gotową i działa wszystko bardzo dobrze przy wykorzystaniu innego rodzaju wymiany ciepła. Myślę teraz właśnie nad rozbudowaniem chłodzenia o tenże lub inny, ale miniaturowy) kompresor wraz z peryferiami.Cytat:czy układ musi być oparty o te kompresory? Wole Danfossa albo Asperę?Niekoniecznie, po prostu wiem, że podobne miniaturowe chłodziarki wykorzystują ten kompresor, stąd link do tegoż produktu. Sterowanie, czytanie temperatury, itd. itd. jestem w stanie wykonać samodzielnie. Generalnie chodziłoby tylko o wstawienie parownika, zaworu rozprężającego, i co tam jeszcze byłoby potrzebne (wiecie sami lepiej). Później prosiłbym o polutowanie i nabicie tegoż cacuszka

B.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY