Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Nowelizacja Ustawy

67 Odpowiedzi, 43046 Wyświetleń

MarioO

2017-02-21, 17:39:05
Zaawansowany użytkownik
byniom rejestrują sie w CRO te firmy które tak jak piszesz mają wszystko co mieć muszą bo z tego czy innego powodu są pod obstrzałem Głównie firny z obcym kapitałem .Pozostali działają w myśl naszej polskiej mentalności popartej wieloletnim doświadczeniem czyli "najlepiej się nie ujawniać bo jak będę w rejestrze to dopiero się zaczną kontrole" i to jest to o czym piszecie.Uczciwość w tym kraju nie popłaca to prawda.Przykładów można mnożyć.Ja już się pogodziłem z tą ustawą i tą całą certyfikacją ,z corocznymi raportami FGC ,corocznymi raportami o odpadach itd..ok ma być to jest ale tak jak inni nie mogę się pogodzić z tymi polskimi realiami że właśnie jestem na tapecie i kogo jak kogo ale mnie będzie się gnębić na dzień dobry. Jeśli są już te kontrole to najlepiej niech przyjdą do mnie jak najszybciej.Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji w której w pełni sezonu pan inspektor zawiesza mi z jakiegoś powodu certyfikat a tak naprawdę działalność a np.Mieciu hydraulik wymienia kran u klienta a przy okazji zakłada klime (bez jakichkolwiek uprawnień i bez obaw o jakąkolwiek kontrolę) w salonie kupioną bez łaski wiadomo gdzie śmiejąc mi się w twarz.Właściwie scenariusz bardzo prawdopodobny awax w którymś z tematów napisał że kontrole już trwają i są pierwsze efekty.Czyli co ?kogoś zawiesili?Za u uczciwość?Za to że chce legalnie w myśl przepisów pracować Biedula siedziałby cicho i się nie wychylał miałby spokój
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-02-21, 17:53:30 przez MarioO.)
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa