byniom rejestrują sie w CRO te firmy które tak jak piszesz mają wszystko co mieć muszą bo z tego czy innego powodu są pod obstrzałem Głównie firny z obcym kapitałem .Pozostali działają w myśl naszej polskiej mentalności popartej wieloletnim doświadczeniem czyli "najlepiej się nie ujawniać bo jak będę w rejestrze to dopiero się zaczną kontrole" i to jest to o czym piszecie.Uczciwość w tym kraju nie popłaca to prawda.Przykładów można mnożyć.Ja już się pogodziłem z tą ustawą i tą całą certyfikacją ,z corocznymi raportami FGC ,corocznymi raportami o odpadach itd..ok ma być to jest ale tak jak inni nie mogę się pogodzić z tymi polskimi realiami że właśnie jestem na tapecie i kogo jak kogo ale mnie będzie się gnębić na dzień dobry. Jeśli są już te kontrole to najlepiej niech przyjdą do mnie jak najszybciej.Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji w której w pełni sezonu pan inspektor zawiesza mi z jakiegoś powodu certyfikat a tak naprawdę działalność a np.Mieciu hydraulik wymienia kran u klienta a przy okazji zakłada klime (bez jakichkolwiek uprawnień i bez obaw o jakąkolwiek kontrolę) w salonie kupioną bez łaski wiadomo gdzie śmiejąc mi się w twarz.Właściwie scenariusz bardzo prawdopodobny awax w którymś z tematów napisał że kontrole już trwają i są pierwsze efekty.Czyli co ?kogoś zawiesili?Za u uczciwość?Za to że chce legalnie w myśl przepisów pracować Biedula siedziałby cicho i się nie wychylał miałby spokój
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-02-21, 17:53:30 przez MarioO.)
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Nowelizacja Ustawy
67 Odpowiedzi, 43046 Wyświetleń| Wiadomości w tym wątku |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY