Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Nowelizacja Ustawy

67 Odpowiedzi, 42782 Wyświetleń

Shitashii

2017-02-24, 08:08:25
Moderator
Próbuję przeglądać tę nowelizację, ale nawet sam zapis w ciągłej papce jest utrudniający.
Na razie to mam uwagę do stosowania nazwy "Urządzenie". Ciągle jest Karty Urządzenia albo Karty Systemu Ochrony Przeciwpożarowej. Moim zdaniem powinno być Karty Urządzenia Chłodniczego (lub chłodzącego) albo Karty Systemu Ochrony Przeciwpożarowej
To i tak lepiej niż np na stronach BOWOiK stoi: Informacje dotyczące Centralnego Rejestru Operatorów Urządzeń i Systemów Ochrony Przeciwpożarowej - to tak jakby ciągle chodziło o Operatorów urządzeń ochrony przeciwpoż. i Operatorów systemów przeciwpoż.
Osoby postronne (np właściciel sklepu z chłodnią) nie rozumie tu znaczenia słowa urządzenie. Dla niego mikser to też urządzenie. Miksujące. Ale urządzenie. Niby drobiazg słowny, no ale na mnie to działa i wiem że innym też miesza z instalacjami p.poż.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa