Mam już wybranego instalatora oraz dogadane ceny. Zostaje jeszcze kwestia wyboru urządzenia. Doszedłem do wniosku, że chcę urządzenie z jonizatorem, więc LG standard odpuściłem. Dodatkowo wersja deluxe zdaje się być zauważalnie oszczędniejsza.
Na obecną chwilę rozważam:
LG Deluxe 3,5 kW z WiFii za 3780 zł.
Gree U-Crown 3,5 kW za 4650 zł.
Jednostka zewnętrzna gree jest zauważalnie większa oraz mniej estetyczna w mojej opinii od LG. No i cena 870 zł wyższa... Instalator też mnie namawia na LG twierdząc, że owe jednostki są bardzo ciche oraz, że u niego awarie zdarzają się mega rzadko.
Na korzyć Gree przemawia dłuższa gwarancja ale i tak okupiona systematycznymi serwisami 2x w roku. Dodatkowy filtr plazmowy (coś jeszcze?). Patrząc po papierach jednostka zewnętrzna powinna być zauważalnie cichsza jeśli chodzi o maksymalne ciśnienie akustyczne, lecz maksymalnie nijak może mieć się do praktycznego użytkowania.
Na obecną chwilę rozważam:
LG Deluxe 3,5 kW z WiFii za 3780 zł.
Gree U-Crown 3,5 kW za 4650 zł.
Jednostka zewnętrzna gree jest zauważalnie większa oraz mniej estetyczna w mojej opinii od LG. No i cena 870 zł wyższa... Instalator też mnie namawia na LG twierdząc, że owe jednostki są bardzo ciche oraz, że u niego awarie zdarzają się mega rzadko.
Na korzyć Gree przemawia dłuższa gwarancja ale i tak okupiona systematycznymi serwisami 2x w roku. Dodatkowy filtr plazmowy (coś jeszcze?). Patrząc po papierach jednostka zewnętrzna powinna być zauważalnie cichsza jeśli chodzi o maksymalne ciśnienie akustyczne, lecz maksymalnie nijak może mieć się do praktycznego użytkowania.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY